zondag 13 juni 2021

Fietsen voor een loempia

Er is hier in de omgeving zegge en schrijven één restaurant. Met ingebouwde snackbar. Zoiets kwamen we ook in Winterswijk tegen. Voor een pizzaboer (waar wij nooit komen) moet je nog zo'n 10 km verderop zijn. Het dichtstbijzijnde Aziatische restaurant ligt zo'n 15 km verwijderd van de camping. Met dat soort afstanden beginnen wij al te denken aan een

fietstochtje. Dan is het zeker niet van : "Ik ga even naar de Chinees." Het is handiger zo'n stop in te lassen in een tochtje en dan op weg naar huis even de Chinees bezoeken. Ik ben ook wel benieuwd naar het Limburgs accent van zo'n Chinees. Omdat Chinezen de R niet kunnen uitspreken en er een L van maken, kan ik dus ook om een roempia vragen. Dan maken ze er vanzelf een loempia van.
Tot nu toe hebben we eten van thuis op tafel gehad. Gisteren hebben we wat boodschappen gedaan. Vanmorgen was het daarom croissants uit de wonderpan met een gekookt eitje en een kopje koffie. Dat alles gepresenteerd op een zonnige zondagochtend na een wat frisse nacht. Ik heb overigens geen kerkklokken horen luiden, dus weet ik ook niet waar de klepels hangen. We zien hier wel erg veel RK beelden langs de wegen. Sommige figuren staan achter de tralies. Het zal wel met misbruik van doen hebben. Anderen staan of hangen (Jezus!) vrijelijk in hun etalage.
Het is natuurlijk wel zaak om minstens een keer een echte Limburgse vlaai te proeven. En asperges, want we zitten midden in een asperge gebied. We hebben nog de tijd.