maandag 28 juni 2021

Sprookjesland Nederland

Ik mag dan wel Joe Biden en zijn Amerika kritisch bekijken, wij hebben ook zo onze vreemde vogels. Zeg maar sprookjesfiguren. We hebben Pinokkio als 's lands leider. Hij heeft inmiddels een enorm lange neus gekregen. Er is ook een clown als papegaaiende minister van gezondheid. Hij schrijft mondkapjes en half geteste, experimentele medicijnen voor tegen een dodelijk virus. Je mag naar zijn feestjes als je doet wat hij zegt. Een zich christelijk noemde Scrooge gaat over Financiƫn en perst onder het mom van Misbruik Toeslagen alleen donkere mensen af. Ja, er is nog racisme en discriminatie. Bij onze leiders dus. De ouders van Klein Duimpje doen Jeugdzaken. Het werk blijft beperkt tot de jeugd het bos insturen in de hoop dat ze nooit meer terugkeren. Op Justitie zit een Holle bolle Gijs zich te vermaken. Hij instrueert de ME om andersdenkenden uiteen te jagen of op te pakken.
Dan is er ook nog een stel heksen, dat je een appel of een lekker koekje voor houden en intussen rotstreken uithaalt. Zoals IS terroristen naar hier halen. Ze vliegen niet rond op een bezemsteel (was het maar waar), maar in een vliegtuig. Iets wat Hans en Grietje van hen niet mogen, want dat is namelijk slecht voor het milieu.
Op Defensie verpaupert het leger. Daar slaapt Doornroosje. Er zijn geen veteranen te vinden, die voor prins willen spelen om haar wakker te kussen. "Ze ruikt uit haar mond", wordt gefluisterd. Tot slot werkt in het Haagse ook Roodkapje. Zij laat zich graag door wolf Pinokkio in het bos pakken. Om te kunnen meeregeren, zegt ze. Ze heeft daarvoor zelfs haar oma en slachtoffers van de IS verraden. En allemaal vertellen ze ons bijna dagelijks sprookjes. Arm Nederland.