woensdag 23 juni 2021

Het eigen vlees keuren

Volgens een media-instantie is het vertrouwen in het nieuws toegenomen.  Zo'n bericht doet het wantrouwen bij mij juist groeien. Velen beseffen het niet, maar ook deze regering heeft afspraken met media als YouTube, Facebook enz. om berichten van hun platforms te weren en/of te verwijderen. Ja, ja, ons landje glijdt langzaam aan af naar een dictatuur. Het begint al met het feit, dat er Kamervragen over gesteld zijn en dat de Tweede Kamer liever niet over dit onderwerp (censuur door Big Tech) wil discussiëren. Dat zegt al erg veel. Ergo, veel nieuws, waaronder bovenstaande dus, wordt mij onthouden. Gelukkig zijn er ook andere platforms en bronnen waar ik de ontbrekende informatie alsnog kan vinden. Dat doen de jongeren ook. Daarom is binnen die groep het vertrouwen in de msm juist afgenomen.
Dat het nieuws meer vertrouwd wordt, slaat dus op de grote groep ouderen die ons land kent. Dus het is maar tijdelijk. Ik ga er maar vanuit, dat het weer goed komt. De jeugd heeft immers de toekomst. Dan kan deze periode de geschiedenisboeken in als een waarin regeringen manipuleren met het nieuws.
Amerika heeft een aantal Iraanse websites off line gehaald. Vanwege het nepnieuws. Alsof de Amerikaanse overheid geen fake news verspreidt en/of informatie achterhoudt. Ze doen bijna niet anders. Zo ver gaat het tegenwoordig. Wat niet in het straatje van de overheid past, wordt geweerd. Om die reden worden andere berichten over het coronavirus en alles wat daar mee van doen heeft, buiten het nieuws gehouden. Dat is strijdig met de bewering als zou het vertrouwen in het nieuws toegenomen zijn.