maandag 28 juni 2021

Het nieuws en het onderwijs

 Als ik op nieuws uit ben, luister ik via het www naar o.a. SkyNews. Dat is een Australische zender, die vrij objectief en gecontroleerd op feiten het volledige nieuws weet te brengen. Er zijn er meer, maar het is toch wat vreemd, dat veel buitenlanders naar deze zender luisteren. Of eigenlijk ook weer niet, want de reguliere media is onbetrouwbaar.
Net zo onbetrouwbaar als de wetenschap, die net als de media de politiek dient. Ze danken hun bestaan en bekendheid aan het feit, dat ze uit dezelfde (belasting)bak vreten als de overheid.
Nog even en er is een cultuur die overeenkomt met die van de regimes van het oude communisme en het tegenwoordig China en Noord Korea. Hier zal men die ongetwijfeld Democratie blijven noemen.
Ook op scholen duiken steeds vaker politieke standpunten op. In plaats van kinderen leren hun eigen beslissingen te maken en te nemen, wordt er voor hun gedacht en besloten. Scholen bemoeien zich steeds meer met opvoeden in plaats van lesgeven. Als mijn kleinzoon straks op bezoek komt met de mededeling, dat ik gediscrimineerd en racistisch behandeld wordt, krijgt ie een draai om z'n oren. Bij wijze van. Zelf ben ik faliekant tegen die ontwikkelingen. Ik ben niet de enige.