zondag 27 juni 2021

Arm Amerika

In Amerika willen mensen van de politie af (defund the police). Hier trouwens ook. Wij noemen die mensen hier criminelen. Hoe ze in Amerika heten weet ik niet. Onlangs is in Amerika het eerste standbeeld verrezen voor een ordinaire drugsdealer. Hij is tijdens zijn arrestatie gesmoord door een politieagent. Er zullen wel vaker criminelen omkomen vanwege politie ingrijpen. Defund the police is misschien niet zo slim. Het zou beeldende kunstenaars werkloos maken. Maar ach, wat maakt het uit. Wij hebben immers ook dergelijke standbeelden. Maar die zijn net anders, hè.
Het standbeeld van Floyd is vernield. Veel boze mensen natuurlijk. Wel wat ironisch, want die boze mensen vernielen dagelijks andermans spullen en levens.
Het is toch triest wanneer je de Amerikaanse president hoort spreken. Joe Biden is vaak het spoor bijster en komt dan erg verward over. Een complete afgang. Niet alleen voor hemzelf, maar voor het hele land. Gelukkig doet ie soms ook wel iets (per ongeluk?) goed. Zo prees hij meneer Poetin vanwege diens krachtige houding. Tegelijkertijd sprak hij minachtend over de Republikeinen, of wel de helft van de bevolking. Net zoals onze gevestigde partijen dat doen. Lekker dan.
Gelukkig heeft Poetin ze nog wel op een rijtje. Met de geestelijke toestand van Joe Biden, zou Poetin misschien een oorlog zijn begonnen. Per ongeluk op de rode knop gedrukt in plaats van het lichtknopje. Maar eerder zie ik Biden een oorlog verklaren aan Engeland dan aan Rusland. Ik vraag me af hoe Biden overgekomen is bij Poetin. Er wordt de laatste tijd zoveel gelachen in Rusland. Amerika maakt zichzelf ten schande. Arm Amerika. Hebben ze in Amerika geen zorginstellingen?