maandag 21 juni 2021

Over Nederland en Zweden

Een Aziatische tv zender besteedde aandacht aan de vraag wanneer landen als Nederland en Zweden islamitisch zouden zijn geworden. De zender haakt in op uitspraken van de rechtse Tsjechische minister president Andrej Babis. Hij deed een voorspelling, waarin hij stelde dat beide landen op termijn islamitische staten zouden zijn. Vanwege de ruimhartige immigratiepolitiek van de EU in het algemeen en genoemde landen in het bijzonder. Babis ligt trouwens al een tijdje onder EU-vuur vanwege corruptie.
Volgens mij gaat het niet zozeer over het aantal islamitische immigranten (plm 4% van de bevolking), maar de (te) toegeeflijke houding van de regeringen van beide landen ten opzichte van immigranten in het algemeen en minderheden in het bijzonder. Een vreemd verschijnsel voor democratieƫn, vind ik. De sociale toegeeflijkheid heeft daarin ook de hand. Die resulteert o.a. in afbrokkeling van onze cultureel erfgoed (Sinterklaas, christelijke feestdagen, nationale geschiedenis, taal- en woordgebruik/ spreekwoorden en gezegden, namen van producten enz.). Die houding werkt sociale discriminatie en racisme in de hand.
Daar waar in een democratie de meerderheid telt, neigt in ons land steeds meer de minderheden de boventoon te gaan voeren. Niet het aantal telt, maar de invloed. Men begint al te beven en te trillen, wanneer uit de hoek van een minderheid iets geroepen wordt. Ook al is het ten onrechte of zelfs onzinnig. Zelfs criminele illegalen wegsturen vindt men zielig. Het valt me op, dat moslims voornamelijk naar christelijke landen met een democratie 'vluchten'. Is dat omdat men daar de boel gemakkelijker naar de moslim hand kunnen zetten?