zaterdag 19 juni 2021

Return of the grievous angel

Rond de eeuwwisseling ging ik op ziekenbezoek in het ziekenhuis in Leiderdorp. Mijn broer lag daar. Ik had een cd meegenomen, waarvan ik dacht dat ie hem wel leuk zou vinden.
Toen ik zijn kamer betrad en naar het bed toeliep, zag ik een Bijbel op het kastje naast zijn bed liggen. Hij zag mijn ietwat verbaasde blik, want als eerste zei hij : "Ik ben maar weer het pad opgegaan, broer." Ik knikte alleen maar. Ik dacht toen wel : "Is het dan zo erg met je gesteld?"
Ik gaf hem de cd The Return of the Grievous Angel. Een hommage aan Gram Parsons gebracht door diverse artiesten en bands. Mijn broer en ik deelden veel muziek met elkaar. We waren beiden fans van Kris Kristofferson, Mickey Newbury, Don Williams, Gram Parsons, Willie Nelson enz. Country, MexTex, folk en pop. Zelf was ik geen fan van The Golden Earrings of Melanie (Safka), maar wel van The Everly Brothers.
Later hoorde ik van hem, dat hij de cd met de tribute to GP niet zo goed vond. De originele nummers vond hij beter.Voor mijn broer :