maandag 14 juni 2021

Eigenwijze teef

Er staat hier een grote groene bak met water. Er drijft een maatbeker in. Het water is bedoeld voor Fenna. Af en toe maken we haar kletsnat, zodat ze wat kan afkoelen. Het gekke beest gaat vaak in de zon liggen. Na een tijdje komt ze hijgend en puffend overeind en sleept zich dan in de schaduw. Eigenwijze teef. Oké, ze is een Friese stabij. Zelf nemen wij geregeld een duik in het zwembad om de hoek. Om beurten, want Fenna mag daar niet komen. En daar houden we ons maar aan. 's Nachts ligt ze in de bus en is de deur dicht. Dus stiekem 's nachts in dat zwembad duiken is er voor Fenna niet bij.
Vanmiddag nam ik even een snelle duik. Toen ik weer aanstalten maakte om me te douchen, vroeg een vrouw : "Zo snel al uitgezwommen?" Bij wijze van grap zei ik, dat Sonja wilde afwassen en ik toen zei even naar de wc te moeten. "Ze zal nu wel klaar zijn met de vaat. Dus ga ik weer terug", voegde ik eraan toe. Ze keek me nogal wantrouwig aan. Haha!
Toen de achterkant van de bus nog in de schaduw stond, heb ik toch maar de stekkerdoos van de trekhaak vervangen. Hij zat er al 5 jaar op en het veertje van het klepje was gebroken. Om te voorkomen dat de aansluitingen zouden gaan oxideren, wilde ik hem vervangen. Ik had een nieuwe al eerder gekocht.
Toen de trekhaak gemonteerd was, heb ik de bevestigingsboutjes van de contactdoos goed ingevet. Daar had ik nu dus profijt van. De boutjes draaide gemakkelijk los. De nieuwe doos is niet van zwarte kunststof maar van aluminium.
Daarna heb ik even een blik geworpen onder de motorkap. Niet om te sleutelen of zo, maar voor een visuele controle.