dinsdag 22 juni 2021

Au, mijn rug!

In de loods waren we een en ander aan het opruimen. Er stond ook een aantal gebruikte radiatoren in de weg. Toen we die 'even' opzij wilden zetten, voelde ik plots een pijnscheut in mijn rug. Vreemd, want ik was keurig door de knieën gegaan en vanuit mijn benen de radiator opgetild. Maar na de eerste stap ging het verkeerd. Ik boog niet voorover of zo. Het was optillen en recht vooruitlopen.
Het eerste uur leek ik 20 jaar ouder geworden. Ik voelde duidelijk dat ik onderaan in mijn rug, aan beide kanten van de rugwervels spierpijn had. Na een uur zakte de pijn wat en toen nam ik me voor in beweging te blijven. Ik heb toen staande wat lichte werkzaamheden verricht, terwijl ik rare bewegingen maakte met mijn heupen (nee, geen video van). Toen ik me goed genoeg voelde ben ik in de bus gestapt en naar huis gereden. Het uitstappen ging ook moeizaam. Het stuur zat in de weg. Haha! Gelukkig viel ik niet uit de bus. Dat staat zo slordig.
Toen mijn workmate ook weer thuiskwam heeft ze mijn rug ingesmeerd met een speciale zalf tegen spierpijn. Ik moet zeggen, dat ik al snel de positieve werking ervan voelde. Dat geeft deze burger weer wat moed. Ik mijn plannen voor vandaag maar even in de koelkast gezet. Ik wilde de bus nog verder kuisen, maar allez dat moet maar efkes wachten. De spullen had ik al bij me, maar het lot leidde mij weer naar thuis.
De laatste keer dat ik door mijn rug gegaan ben, was toen ik paardje aan het spelen was met een nog jonge kleinzoon Tim. Toen is opa van zijn rug gevallen.😂