vrijdag 25 juni 2021

Rutte werkt aan zijn cv

Meneer Rutte heeft stoer gedaan tegen meneer Orban van Hongarije. Die zal helemaal niet onder de indruk zijn van het Nederlandse poesje, dat uitgehaald heeft naar de Hongaarse leeuw. Zijn optreden doet mij denken aan dat ventje dat voorop loopt en zich gesterkt voelt door de grote jongens achter hem. Maar als ie alleen is, stelt hij niets voor. Is ie in wezen een angsthaas. Rutte heeft wel weer een plusje behaald op zijn EU cv. Heel belangrijk voor hem.
Ergens hoop ik dat Hongarije uit de EU stapt. Al vind ik Ruttes uitspraak typisch Hollands VOC gedrag. Na Engeland nog een land uit de EU dictatuur zal misschien leiden tot een verval van de mislukte unie. 
Hongarije behoort in mijn ogen tot de weinige EU landen, die hun eigen soevereiniteit willen behouden. Compleet met grensbewaking tegen illegalen en een eigen interne politiek. Daar heb ik respect voor. Wie lid is van een club of vereniging blijft zijn huisdeuren toch sluiten tegen ongewenst bezoek? En bepaalt zelf toch wat ie eet en drinkt?
Als Hongarije in de EU blijft, stapt Rutte er dan uit? Want zo consequent moet hij dan wel zijn. Maar dat zal de lafaard niet durven.
Ik hoop dat onze beroepsleugenaar Rutte zelf vertrekt. Zolang hij zelf niet uit de kast komt (vandaar zijn opvallend grote woede omtrent de Hongaarse wet en zijn geknuffel met de Arabische Kaag), zal Mark Rutte blijven liegen. De man leeft in een leugen. Word ik persoonlijk? Jazeker. Maar Rutte c.s. zijn daarmee begonnen via het coronabeleid, dat ook ingrijpt in mijn persoonlijke levenssfeer.