zondag 27 juni 2021

Oranje in Boedapest -2-

De paar regenbooguitingen in het Oranjelegioen komen mij wat zielig over. De meesten volgen het verbod op, behalve.... Nederlanders. In het Tsjechische vak geen regenbooggedoe. Zou dat land ook anti-homo zijn? Nee, maar ze doen niet zo overdreven als Nederlanders die graag anderen de les lezen. En graag doen alsof ze zo 'tolerant' zijn.
De wedstrijd begon sterk van Oranje, maar de Tsjechen kwamen steeds beter in hun spel en werden zelfs gevaarlijk. Jammer dat er weinig creativiteit bij Oranje zit. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kwamen de lange ballen. De Tsjechen zijn technisch erg goed. Het oude Ajax en zijn fans weten ervan. Van de snelle aanvallen ligt nog menige Ajacied wakker.
De tweede helft leek goed te beginnen, maar helaas vond Malen pingelen om een keeper te omspelen belangrijker dan scoren. Dat nam hij waarschijnlijk over van De Jong en Depay, die met hun individuele acties menig snelle aanval onderbraken. Het was toch weer het bekende hobbelpaardvoetbal met veel ballen achteruit. Zelfs bij een 0-1 achterstand had Oranje geen enkel haast.
Qua kijkspel ging ik terug in de tijd. De tijd waarin Ajax met angst en beven oost Europa introk. Om het daar op te nemen tegen Tsjecho-Slovaken. Afgaande op de speelwijze van Oranje hebben trainer noch spelers zo'n wedstrijd bekeken. Misschien waren ze te druk met regenboogbandjes en -vlaggen. De Tsjechen wonnen (weer) terecht. De kwartfinale was voor Oranje te hoog gegrepen.