woensdag 7 april 2021

Zuid Chinese Zee

De spanningen in de Zuid Chinese Zee lopen flink op. Ik las dat Duitsland een oorlogsschip naar het gebied gestuurd heeft. De Amerikanen zijn er al langer aanwezig. De Russen ontbreken daar. Misschien is de NATO daarom een grote oefening gestart in Oekraïne. Om de Russen daar bezig te houden. De Amerikaanse spionagesatelliet doet het na de MH17 crash blijkbaar weer, want die heeft Russische troepen bij de grens met Oekraïne gespot. Die waren daar overigens al sinds de laatste oefening van het Rode Leger daar. Rusland werkt nauw samen met China. O.a. op het gebied van nieuwe 'zijderoutes', zoals via het Noordpool gebied.
Niet iedereen is blij met de NATO oefening. Duisland vindt het maar niets om de rode beer zo te porren. Hebben de Duitsers soms maar één oorlogsschip? Nee, dat niet. Maar het krijgt wel Russisch aardgas en Angela Merkel is van origine een DDR bewoonster. Duitsland fabriceert erg veel wapentuig. Voornamelijk voor de export naar de Arabische wereld. Een verkapte vorm van Jodenvervolging en terrorisme, denk ik dan. Want ook een Duitse vos verliest wel z'n haren, maar niet z'n streken.
In de Zuid Chinese Zee duiken steeds meer Chinees oorlogstuig en andere vaartuigen op. Men vreest een Chinese inname van een aantal eilanden. De omringende landen, waaronder de Filipijnen, kijken met scheve ogen toe en proberen de Chinezen weg te houden. Er zijn diverse nieuwe bouwwerken aangetroffen, die opgetrokken zijn door Chinezen. En het zijn geen restaurantjes. De Filipijnen heeft militaire steun gekregen in de vorm van jachtvliegtuigen. Die zijn bedoeld om Chinese schepen in de gaten te houden en ze desnoods aan te vallen. Laten we hopen dat het daar rustig blijft. En anders moeten we er maar vanuit gaan, dat hun oorlogstuig dezelfde kwaliteit kent als veel van hun producten; hong king kang kong, kapot.