donderdag 1 april 2021

Ik herinnerde het me verkeerd

Premier Mark Rutte heeft een nieuw synoniem ingevoerd voor pathologisch liegen : "Ik herinner me het verkeerd." Of anders : "Ik herinner me het niet." Zelfs in het debat over de blunders van het eerste verkenners duo, staat Rutte rondweg te liegen. Over een zo essentieel item als Omtzigt tijdens het gesprek met de verkenners, kan meneer Rutte zich niets herinneren. Ik vind het een schandaal, dat Rutte zich met zijn uitspraken onder de ouderen en/of dementerenden wil scharen. Wat een belediging! Mevrouw Kaag gebruikte het woord amnesie.
Rutte heeft gedurende zijn bewind geregeld gelogen. Over allerlei kwesties die hem niet van pas kwamen. Telkens weer problemen met zijn geheugen en 'anders bedoeld'. Niet eerder hoorde ik in een Tweede Kamer debat in een uur tijd zoveel Kamerleden evenzoveel keer woorden als liegen, loog, gelogen en/of leugenaar gebruiken. Mark Rutte ontpopte zich meer en meer als een pathologisch leugenaar. Rutte schijnt 's morgens zeer vroeg (in zijn pyjama?) stiekem informatie
ergens gehaald te hebben. Om er zijn voordeel mee te doen? Gaandeweg lijkt het erop alsof ik met een
corrupte VVD D66 meute te maken heb. Mevrouw Kaag pakte Rutte met fluwelen handschoentjes aan. Wat een laf mens. Ze liet zich impliciet door Ruttes ontkenning als leugenaar wegzetten. Ze nam er genoegen mee. De beide verkenners (VVD - D66) speelden verstoppertje. Wat mij echter het meest opvalt tijdens het debat, is de bleke gelaatskleur van de liegende Rutte en het ontbreken van zijn gemaakte glimlach. De kat zit in het nauw en maakt rare sprongen. Tijd voor een nieuwe generatie. Of liever Omtzigt, met meer spiritualiteit, respect, openheid en oprechtheid.
Nog steeds is er geen antwoord gekomen op de vraag : waar komt de zinsnede vandaan? Misschien krijgt een of andere secretaresse straks de zak vanwege die zinsnede over Omtzigt. En een zak met VVD geld. Op naar nieuwe verkiezingen. De kiezers zijn belazerd door Rutte en D66.