woensdag 7 april 2021

Bloedonderzoek

Als alles goed gaat, ga ik komende vrijdagochtend wat bloed afstaan. Men gaat daarna onderzoeken in hoeverre ik antistoffen tegen corona heb of dat ik wellicht immuun ben voor die griep. Zoals gezegd heeft mijn partner vorig jaar een maand lang ernstig last gehad van corona. Ik heb haar toen verzorgd ('in voor- en tegenspoed', weet je wel?). Voor de rest deden wij gewoon ons ding, zonder dat ik zelf en/of zij extra maatregelen getroffen had. We sliepen gewoon bij elkaar, zoals altijd. Ik waste dus niet extra mijn handen en ik ontsmette verder niets. We deden gewoon, zoals altijd wanneer iemand ziek was.
Dus ben ik benieuwd naar het antwoord op mijn vraag : "Waarom kreeg ik geen corona?" Pas als ik dat antwoord heb gekregen, neem ik een volgend besluit. Het resultaat zal ik begin volgende week te horen krijgen.
Ik laat mij dus niet door angst leiden, maar door kennis. Komt bij dat ik een groot voorstander ben van weerstand opbouwen in plaats van ziektes onderdrukken. Dankzij al die griep die ik in mijn leven gehad heb, ben ik veel beter bestand tegen griepvirussen in het algemeen. De jaarlijkse antigriepprik voorkomt niet alle soorten griep. In de regel was ik zo'n 4 à 5 dagen per jaar ziek. Meestal in de maand december. Het betrof altijd griep. Of was het een zware verkoudheid? Sinds de antigriepprik is dat minder geworden. Dus weerstand opbouwen. Er is echter één maar : ik word ouder en dus neemt mijn weerstand af. Dat is iets wat bij mij extra aandacht heeft.