donderdag 8 april 2021

Beton en Rollades

Toen ik vanmorgen  de kliko met het plastic afval aan de straat zette, moes tik even wat ruimte maken. Er stond al een rijtje, dat hier en daar wat grote tussenruimte had. Ik pakte een van de kliko's beet om hem met een hand te verplaatsen, maar dat viel letterlijk zwaar tegen. De kliko leek met beton gevuld! Ik heb er niet ingekeken. Dat zal de controleur / werkvoorbereider wel doen als ie straks de kliko's gereed gaat zetten voor het legen. Dat wordt dus weer een kaart. Trouwens het zijn wel telkens dezelfde kliko's die in overtreding zijn. Ik zou zeggen 2x geel is rood, ofwel een boete.
Soms eten we een rollade. Met z'n tweeën is dat dus een kleintje, van zo'n 400 gram of zo. Soms van kippen- en anders varkensvlees. Wat mij vaak opvalt bij de rollade, is de manier waarop het gekruid is. Al het zout en peper bevindt zich precies in het midden van de rollade. Ik kan daar nog steeds niet aan wennen. En ik snap niet dat iemand op die manier het vlees kruidt. Waarom niet eerst over het hele lap vlees strooien en dan oprollen en een netje eromheen? Dan is tenminste al het vlees gekruid.
Als ik zo'n plak gebraden vlees op mijn bordje krijg, begin ik eerst de zwart-bruine kruidenmix uit het middenstuk te verwijderen. Ik smeer het niet eens uit over de rest van het vlees. Vaak is het vlees uit het midden dan toch nog zo zout, dat ik de rest van de avond glazen water loop leeg te drinken. Jammer hoor!