donderdag 25 oktober 2018

Zieke selfies

Vanmorgen waren we in het ziekenhuis. Nee, niet in het MC van Lelystad (foto). Daar is na de vorige overname weer veel geld uit weg gezogen en men is weer terug bij af. Gelukkig hebben wij al eerder gekozen voor een ander ziekenhuis. Het verschil in zorgverlening tussen beide is tamelijk groot. Het begint ermee, dat de specialisten hier luisteren en vragen stellen. Ja zeker, vreemd hoor. Heel anders dan de arrogantie die we in Lelystad tegenkwamen : "Wat zegt u, u heeft pijn? Neen, dat kan niet." Of gewoon helemaal niet antwoorden op vragen, alsof je een auto bent die gerepareerd gaat worden. Ja, de zorg werd in Lelystad heel duur betaald. Nee, dan liever dit ziekenhuis.
Zittend in de wachtkamer las ik op een groot scherm waarop allerlei voorlichting gegeven werd, enige regelgeving met betrekking tot het maken van selfies. Ik dacht gelijk : "Selfies??!!"
Ja hoor, ook in spreek- en behandelkamers worden selfies gemaakt. Het zal mij niets verbazen indien ook tijdens ingrepen selfies gemaakt worden. Men is immers telkens weer op zoek naar iets om ieders aandacht te trekken? Zijn er al selfies waarop iemand met een gekke bek samen met een specialist op foto staat met de tekst : hij gaat mijn been amputeren? Het zou zo maar kunnen. Het is zo'n rare wereld geworden.
Het lijkt me een goed idee om veel geld te vragen voor het maken van selfies in een zorgomgeving. Met dat geld kunnen wellicht patiënten beter geholpen worden.