zaterdag 6 oktober 2018

Een studentenfiets

Zaterdag hebben we o.a. een fiets omgeruild. Dus niet omgerolen, zoals een overigens aardige medewerkster van een winkel een keer zei. Ze sprak altijd nogal bekakt vond ik. Ze viel door de mand, toen ze dat woord gebruikte. Ik heb maar niet gevraagd van wie ze dat woord georven heeft.
Terug op de fiets. Er zijn twee kabels gebroken. De versnelling doet het ook niet meer (trapt door), de kettingkast is gammel en de verlichting en het zadel zijn  kapot. Er zat zowaar nog voldoende lucht in de beide banden. Kortom, een studentenfiets. Ook weer niet, want daarvoor is ie veel te luxe. Ik heb de komende periode dus weer wat te doen.
Mamma Sonja is gelijk maar flink aan de slag gegaan om de kamer van de student-af eens onder handen te nemen. Samen met de student-af hoor, want dat verstaan we onder helpen. Het viel allemaal best wel mee. Vies was het er in elke geval niet. Het meeste stof kwam onder het grote bed en de lage bank vandaan. Die plekken zijn moeilijk bereikbaar in een kleine kamer. Zal wel leerstof geweest zijn van de afgelopen periode.