donderdag 4 oktober 2018

Dierendag 2018

Een gewone dag hoor voor onze Fenna en Tom. Net zoals met al onze andere honden en katten. Voor de beestjes is het bij ons bijna elke dag Dierendag. Mocht ik later reïncarneren, dan zou ik heel graag als huisdier hier, in dit gezin, willen terugkomen.
De overheid is van plan dierenmishandeling zwaarder te gaan straffen. Hopelijk valt daar ook het vetmesten van huisdieren onder. Dus de eigenaren van veel te dikke katten en honden ook zwaar straffen. Net zo zwaar als ze zelf zijn, want dat is vaak het geval : ik dik, jij ook dik.
Er zijn helaas ook veel mensen die met name hun hond niet geven waar het beest recht op heeft. Zoals een hazewind die nooit heeft mogen rennen. Of die hun hond structureel in de tuin uitlaten. Allemaal zwaar straffen die lui(e mensen). Voor mensen met een tot-de-vakantie- of totdat-ik-geen-zin-meer-heb hond zou een zeer hoge boete en een verbod op het houden van een hond moeten gelden.
Een verbod op het houden van meer dan drie honden zou ook een goede zaak zijn. Dus geen kennels aan (een rijtjes)huis.
Fenna wordt eind dit jaar 7. Ze krijgt vanmiddag na het uitlaten gewoon weer een stukje gedroogde pens. Tom krijgt niets, want die slaapt overdag en is 's nacht weg. En Tom is zeer kieskeurig. Tom vreet enkel brokken met een vissmaak en vis. Geen gewone vis, meneer gaat enkel voor zalm en garnalen. Nou, die zijn beter aan mij besteed, want ik doe hier nog wat voor de kost. Haha!