zondag 7 oktober 2018

Een muis en een bus

in de emmer
terug in de natuur
Oké, het is zondag. Gelukkig kan ik toch wat doen, zonder anderen te ergeren. Dus reed ik naar de loods, om aldaar achter gesloten deuren de lading uit de kampeerbus te lossen. Echter, in de loods zelf moest een en ander eerst opgeruimd worden. Het gevolg van een rommelige week.
Toen ik daarmee bezig was, werd om mijn assistentie gevraagd. Er was een ongenode gast in het magazijn aan het rondrennen. Het bleek een veldmuis te zijn. Het arme beestje wist niet waar ie het zoeken moest. Er ligt daar niets eetbaars, maar wellicht zocht de muis de warmte op.
Het lukte me het beestje in de val (een emmer) te laten lopen. De gladde wand voorkwam dat het rappe beestje omhoog kon klimmen.
Ik heb het eens goed bekeken en ik vond het er grappig en aandoenlijk uitzien. Ik heb het muisje maar buiten, in het nabijgelegen veld losgelaten.
Toen het magazijn weer enigszins geordend was, ben ik de werkbus gaan opruimen. Niets fijner om de week weer te starten vanuit een opgeschoonde situatie. Dat zouden er veel meer moeten doen.