woensdag 24 oktober 2018

Buiten aan de slag


Gisterochtend ben ik lekker buiten aan de slag gegaan. Ik mag wel zeggen, dat het op die mooie, lichte fiets van mij toch wel flink stampen was. Wat een wind! Gelukkig bleef het droog.
Ik heb flink wat werk verzet vanwege achterstallig onderhoud. Het is zo jammer als de verpaupering toeslaat in een verder mooie omgeving. Helaas had de vorige klusser weinig tot geen zin en deed nauwelijks iets. Iets wat buiten beeld gebeurde.
Ik ben nog niet klaar hoor met mijn overigens vrijwilligerswerk. Er moet nog heel wat gebeuren. Maar dit keer heb ik er een goed gevoel bij, want ik weet dat ik dit keer hulp verleen aan iemand die hard werkt en mijn hulp waardeert.
Als ik het goed ingeschat heb, ben ik voorlopig nog onder de pannen. Ik ga bomen zagen en rooien, onkruid wieden en veel onderhoud plegen, waaronder schilderwerk. Dat laatste kan uiteraard enkel zolang het droog blijft.
Over pannen gesproken, vanmorgen kwam ik twee frituurpannen tegen. Zegt de een tegen de ander : "Ben jij ook zo vet vies?" Ja dus. Ik hou wel van een schoonmaak-uitdaging, maar helaas was een van de pannen ver heen. Wat een smeerpoets! De ander valt nog te redden. Maar daar zit dan wel veel poetswerk aan.