maandag 1 oktober 2018

Een druk dagje

Een goed begin is het halve werk. Ik ben de nieuwe maand goed begonnen, mag ik wel zeggen. Net na het ontbijt kreeg ik een verzoekje om hulp. Even een zware radiator op z'n plek tillen. De rest van de ochtend heb ik zitten kijken naar het werk. Dat kan ik echt de hele dag volhouden. Tenminste, zo lang het leerzaam is. Anders gaat het over in stilzitten en daar ben ik niet zo goed in. Rond lunchtijd ben ik weer huiswaarts gekeerd. Na de lunch heb ik een auto naar een garage gebracht om alsnog APK goed gekeurd te worden. Ik stond een kwartier later weer buiten.
Daarna hebben Son en ik met de bus een eenpersoonsbed opgehaald. We hebben namelijk op zolder het grote tweepersoonsbed gedemonteerd, want dat gaat naar Groningen.
In plaats daarvan komen twee eenpersoonsbedden, waarvan een met inklapbare poten. Met ingeklapte poten kan het bed dankzij vier wieltjes onder het andere, hoofdbed, geschoven worden. Dachten we. Helaas was het bed met wieltjes 2 centimeter te lang en iets te hoog om het met matras en al onder het hoofdbed geschoven te kunnen worden. Dus verzon ik een list.
De hoogte van het 2e bed heb ik gecorrigeerd door de vier zwenkwieltjes iets lager te plaatsen en onder de poten van het hoofdbed blokjes te plaatsen. Ik moest voor de wieltjes wel vier nieuwe gaten in het metalen draaggedeelte boren. Om het bed onder het andere te kunnen rollen, heb ik uit de ronde metalen poten van het hoofdbed een hapje geslepen en later met grijze tape afgewerkt. Het bed (met matras erop) rolt nu soepeltjes onder het andere. Door de ingreep staat het bed met wieltjes uitgeklapt net zo hoog als het andere.
Het oogt nu wat leeg op die zolderkamer. In de oude situatie stond het tweepersoonsbed namelijk met het hoofdeinde tegen het dakbeschot pontificaal in de ruimte. In de nieuwe situatie staat het eenpersoonsbed met een zijkant tegen het dakbeschot.
Aldus heb ik de middag doorgebracht. 's Avonds aten we heerlijke snijbonen uit andermans tuin. Eerlijk gekregen! Daarna hebben we de boel op zolder afgerond en opgeruimd. Ik kan met recht in de bank neerploffen en een diepe zucht slaken : het is volbracht. De bedden zijn klaar voor gebruik :