zaterdag 27 oktober 2018

An apple a day?

De minister zegt droog, dat de overheid geen ziekenhuizen redt. Wel banken en multinationals. De minister vergeet blijkbaar dat het de overheid was, die rond 2006 besloot de gezondheidszorg te privatiseren. Dat besluit was de dolksteek voor goede en betaalbare zorg. De zorg werd omgezet in een verdienmodel. Aan zieken moest verdiend worden. Omzet en winst maken. Het faillissement is zodoende geen verrassing, al beweert de minister van wel. Hij geeft aan hoe kortzichtig het regeringsbeleid was en is.
Er zijn mensen die na bekendmaking van het faillissement simpel stellen : moet je maar gezonder gaan leven. Alsof dat nare ziektes en ongevallen doet voorkomen. Er zijn veel patiënten, die hun ziekte niet over zichzelf hebben afgeroepen.
in de verdrukking
In Engeland roept men vrolijk : An apple a day keeps the doctor away! Maar ja, die appels zijn er niet meer. Zelfs biologische appels zijn niet biologisch. Om maar te zwijgen over hen die een appelallergie hebben. Hoewel, ik heb ook Santana's geplukt. Die mogen mensen met een lichte vorm van appelallergie wel zonder angst en met schil eten.