dinsdag 9 oktober 2018

Geen dividendbelasting?

De oppositie roept dat de 2 miljard besteed moet worden in de publieke sector. Daarin worden zorg, onderwijs en politie genoemd. Het is weer typisch ambtenaren gekrakeel over fictief geld dat bij afschaffing van de maatregel vrijkomt. Het doet me denken aan de manier, waarop menige gemeente bezig is. Men wijst een stuk grond aan waar gebouwd moet gaan worden. Vooraf heeft men de revenuen berekend. Als tegen de bouw geprotesteerd wordt, roept men vanuit de gemeente, dat niet doorgaan van de bouw het haar x miljoen aan opbrengsten zal gaan kosten. Het mislopen van de fictieve inkomsten wil men dan afwentelen op de burger.
Tja, als ik een winstgevende zaak zou hebben, zou ik veel geld verdienen. Die zaak heb ik niet, dus moet dan maar via mijn uitkering het verschil gecompenseerd worden?
Als men per se twee miljard wil besteden, denk dan ook eens aan al die mensen die onder de armoedegrens leven. Door de zorg het politieapparaat en Defensie moet men eens flink de bezem halen. Neem dan de Belastingdienst en het UWV daarin mee.