donderdag 11 oktober 2018

Eenrichtingsverkeer(d)


Omdat er niet naar mijn klachten geluisterd werd, heb ik ontslag genomen. Ik verkeerde in de gelukkige omstandigheid, dat er veel vraag was naar ICT deskundigen.
.....zonder bevoegdheid....
Het is twee keer voorgekomen, dat men na mijn vertrek toch een paar keer een beroep op mij deed. Er waren problemen ontstaan, die blijkbaar alleen ik oplossen kon. In alle gevallen wist ik van tevoren hoe de kwestie opgelost moest worden. Op grond daarvan maakte ik vooraf een rekening op. Die moest bij de deur voldaan worden, voordat ik aan de slag ging. Emotioneel gezien had ik ze in hun eigen sop moeten laten gaarkoken. Maar hen een flinke boete opleggen leek me een goede straf.
Vanmorgen, tijdens het nieuws, moest ik daaraan terugdenken. Het ging over docenten met een bevoegdheid, die niet in het onderwijs werkzaam zijn. Zij moeten volgens PvdA man Asscher opgespoord worden. Brrr! Alsof het ontsnapte boeven zijn. Ik durf te wedden dat onder al die verdwenen docenten er ook velen zullen zijn, die tijdens hun leraarschap niet gehoord zijn. En nu? Nu denkt men hen te kunnen paaien om weer voor de klas te gaan staan. Ik ben benieuwd.