zaterdag 6 oktober 2018

Het kan altijd harder


Ik heb de medewerkster van Kruidvat maar een weekend rust gegund. Ik ga maandag maar eens langs. Hopelijk heeft ze dan een beter humeur.
Vandaag, op deze zonnige zaterdag rijdend over 's Heren snelwegen, viel mij het aantal voertuigen met aanhangwagen of trailer op, dat ons inhaalde. We reden weliswaar rond de 110 km/uur, maar dat was voor veel sleurders toch nog niet snel genoeg. Er passeerden opvallend veel trailers met en zonder boot erop. Maar ook veel bagagewagens en zelfs een hoogwerker. Onder de haastige bestuurders ook een touringcar met grote aanhangwagen.
We werden ook een tijdje gevolgd door een oude BMW motorfiets. De fiets was af te toe in beeld. Dat was op de momenten dat hij of meer rechts of meer links van de rijbaan ging rijden. Ik heb weliswaar een binnenspiegel, maar ook een middenstijl in de achterportieren. Daarachter verdween hij meestal.
De berijder was duidelijk in onze slipstream aan het meerijden. Maar dat hield ook in, dat de afstand relatief kort was.
Zijn rijstijl hield in dat ik extra bedacht moest zijn op onverwachte manoeuvres. Hij droeg een wat kleine(?) helm met de Engels vlag erop afgebeeld. British Machine Works? Aan de andere kant, een helm met de Duitse vlag lijkt me ook niet lekker zitten.