vrijdag 5 oktober 2018

Nieuwsgierige buren

Voor de grap vroeg ik een keer aan de visite of ze soms onze buurvrouw wilden zien. Vervolgens sloeg ik een paar keer met een schoen tegen de muur en ging weer zitten. Even later kwam de buurvrouw nieuwsgierig stiekem naar binnen kijkend voorbijlopen. Haha! Ja, we hadden toen een zeer nieuwsgierige buurvrouw.
Hier zijn ook nieuwsgierige buren. Niet direct bij ons, hoewel....soms staan ze achter een schutting stiekem mee te luisteren of te loeren. Ze hebben neit in de gaten dat ze zelf in beeld zijn. Haha.
Elders zien we ook nieuwsgierigen. Ze komen van tijd tot tijd stiekem gluren naar wat wij aan het doen zijn. Niets bijzonders, gewoon een woning weer netjes maken. De grap is, dat ze denken dat we hen niet zien of dat er niemand aanwezig is. Dan is het extra hilarisch te zien, hoe volwassen mensen zich soms gedragen. Ze sluipen om het huis en loeren stiekem door ramen naar binnen. Heel leuk is dan om opeens in beeld te verschijnen. Ze schrikken zich rot en doen dan net alsof er niets aan de hand is. Haha!
Het verschijnsel doet me denken aan iemand die zich ziek gemeld had. Toen hij controle kreeg ging ie achter de bank liggen en kroop toen tergend langzaam richting de keuken. Niet wetend dat de controleur inmiddels was omgelopen en door het raam toekeek.
Maar goed, de gluurders van deze week hebben weer wat voor hun roddelclubje.