dinsdag 23 oktober 2018

Saoedi-Arabië

Wat een smerige streek zeg met de kritische journalist Khashoggi! En dan het ontkennen door de koning en zijn trawanten. Hij bood zelfs zijn excuses aan. Ik geloof niets van zijn onschuld. 't Was gewoon een geplande moord. Aan de andere kant vond ik het gedrag van de journalist wat dom. Wie anders dan hij had beter moeten weten.
Opvallend voor mij was, dat mevrouw Merkel nu opeens dat moorddadige olieland een wapenembargo oplegt. Nou, nou, vanwege één dode? Hoeveel mensen zijn er in Jemen al omgekomen door Duits wapentuig, mevrouw Merkel? Wat een hypocriete vrouw.
Trump kan nu wel zijn mond open trekken, want Amerika heeft zijn les geleerd. Het land produceert zelf meer olie en is zodoende minder afhankelijk van de Arabieren.
Ik weet zeker dat Saoedi Arabië het geen enkel probleem zal vinden om anderen (tegenstanders van het bewind) als 'schuldigen' aan te wijzen en hen te straffen. Om op die manier tegemoet te komen aan de kritiek.  Zo gaat dat daar. En de Westerse wereld slaapt weer verder en levert weer wapens om onschuldige burgers te vermoorden. Mevrouw Merkel heeft al aardig wat bloed aan haar handen.