donderdag 1 februari 2018

Uit Ghana

Vandaag lag een brief in de bus. Afkomstig van het Nederlands Bijbelgenootschap. Op de envelop staat met koeienletters : Geeft u blinden in Ghana een tastbaar geschenk?
Blind en Ghana doet me denken aan die vrouw die met een prachtig fleurige jurkje thuiskwam. Daar trok ze het bloemig niemendalletje aan en begon voor haar man te paraderen. Ze vroeg aan hem : "Wat vind je van mijn nieuwe jurk, schat? Mooie kleuren hè?"
Haar man kijkt op (zat natuurlijk de krant te lezen, want als een man ergens mee bezig is wordt ie geheid gestoord), zwijgt even en zegt dan : "Ik moet je wat bekennen, schat. Ik ben kleurenblind.....altijd al geweest." Even is het stil. Dan zegt zijn vrouw : "Dan zal ik ook maar iets bekennen. Ik kom niet uit Gouda, maar uit Ghana".
Ps. Ik ben principieel tegen het verspreiden van Bijbels. Veel mensen halen daar de verkeerde zaken uit om wandaden te rechtvaardigen. De verspreiding van een herschreven Bijbel, waarin enkel moreel goede zaken beschreven zijn zou ik wel willen steunen.