zaterdag 24 februari 2018

De EU wil nog meer geld

Zelf zou ik graag wat meer terug willen zien van dat geld. Maar ja, wie ben ik? Ik schrok wel even van mevrouw Merkel. Wat een venijnige toespraak. Maar ach, ze is een Duitse. Als Duitsers hun mond opentrekken, berg je dan maar. Ik heb me laten vertellen dat relatief veel Duitsers verdrinken, omdat ze enorme hoeveelheden water naar binnen krijgen als ze Hilfe! roepen. Vanwege die grote mond worden Duitsers op hun buik begraven; scheelt veel grond. Nogmaals, ik heb het van horen zeggen. Van inwoners van Katwijk aan Zee (foto's) ten tijde van mijn vakantiewerk aldaar.
Ik heb een aantal keren in Duitsland gewerkt. Men had nogal wat moeite met mij. Of beter, mijn kleurtje in combinatie met mijn functie : dass kann doch nicht so sein?! Er werd mij zoals gewoonlijk niets gevraagd, anders had ik het antwoord wel klaar : Buiten kantoortijden ben ik weer blank hoor. Men is er ook niet gewend om 's morgens eerst koffie te zitten drinken alvorens aan de slag te gaan. Op mijn vraag : "Bitte, wo gibt es Kaffee?" kreeg ik louter boze blikken als antwoord.
Inmiddels zijn veel cruciale posten binnen de EU bezet door Duitsers. Ja, ja, je moet wel bij de les blijven en niet zoals in de jaren 30 zitten slapen of denken dat het allemaal wel zal meevallen. In mijn optiek lijkt het alsof Duitsland aan das Vierte Reich werkt. Let maar eens op Merkels mimiek zodra ze het woord Europa uitspreekt. Het lijkt alsof ze bijna klaarkomt. Gek mens. En gevaarlijk ook. Maar ja, dat is vaak zo met gekken. Een groot Europa lijkt me ook gekkenwerk. Daarvoor zijn we veel te verschillend en gaat het allemaal veel te geforceerd. Maar ja, je weet inmiddels hoe Duitsers kunnen reageren. Merkel c.s. zijn niet zomaar zo fel tegen de Russen. Het Rode Leger heeft immers het Derde Rijk van haar voorgangers vernietigd.
Rutte zei een keer : "Geen cent meer naar de EU!". Maar van Rutte verwacht ik niet veel. Die 'man' heeft geen principes en is nooit één belofte nagekomen. Daar heeft men binnen de EU een heel goede aan. Als Rutte niet inbindt moeten we voor straf nog meer betalen.