dinsdag 20 februari 2018

Gehoortest -2-

Het tweede deel van mijn gehoortest verliep soepeltjes. Logisch, want ik hoorde niet veel. Haha! Vooral mijn linker oor is wat dat betreft ook met pensioen. Naast de piepjes en ander geluiden moest ik dit keer woordjes nazeggen. Nou, ik wist gelijk waartoe dat zou leiden. Van sommige woorden maak ik iets heel anders, vaak tot grote hilariteit van mijn kamergenoten. Gelukkig beschik ik zelf ook over een grote dosis humor en zelfspot. Vandaar dat ik op die warrige momenten zelf ook volop geniet.
Losse woorden zijn heel anders dan woorden in zinsverband. In het laatste geval kan ik datgene wat ik meen te horen nog geregeld corrigeren. Niet altijd, wat ook vaak tot enige verwarring of een lachbui leidt. Dat is met losse woorden heel anders.
Om me goed te concentreren had ik de ogen gesloten. Dus ik zag geen lachende gezichten. Een woordje als meeuw kreeg ik als eeuw binnen. Het is een groot verschil of er een meeuw op mijn kop gescheten heeft of dat het een eeuw was. Hoe dan ook, ik slaagde voor de test voor slecht horenden. Hoera of eh...?
Het is de bedoeling dat mijn gehoor met twee moderne apparaten weer op peil komt. Het vreemde is, is dat een bepaalde categorie apparaten wel vergoed wordt en een andere helemaal niet. Zelfs niet als ik het verschil zelf bij wil leggen. Stomme verzekering!
Ik heb begrepen, dat die apparaten weliswaar mijn gehoor zullen verbeteren, maar het luisteren niet zal beïnvloeden. Vooral dat laatste vind ik héél erg plezierig.