dinsdag 13 februari 2018

Soms....

*weet ik niet wat ik ervan moet denken. Zie ik tijdens de herdenking van de Koreaanse oorlog overal ernstig kijkende gezichten met daar tussen een lachende clown. Heeft Mark Rutte echt geen ander masker? Of ontbreekt het hem volledig aan enig empathie? Ik houd het op het laatste.

*vraag ik me af of ik opgelucht moet zijn of verontwaardigd. Zoals met het nieuws dat minister Halbe Zijlstra (foto) gelogen heeft over zijn ontmoeting met Poetin en wat hij gezegd zou hebben. Opgelucht omdat er eindelijk eens een politicus betrapt wordt op het verspreiden van een leugen of nepnieuws of verontwaardigd over zijn actie. Zijlstra is onbetrouwbaar gebleken. Graag een andere minister op BuZ., want Zijstra loog nog meer : hij beweerde dat de Shell topman dat hem verteld had. Maar die meneer ontkent dat. De overheid beweert nepnieuws te bestrijden. Begin daarmee maar eerst intern.

*denk ik : wat zeuren die onderwijzers toch? Toen onze jongste nog op de basisschool zat, moest hij als zeer goede leerling andere klasgenoten helpen met hun opdrachten. Volgens zijn juf was dat heel normaal, want het versterkte zijn sociale inslag. Ja,ja, met zo'n kutsmoes lekker taken afschuiven naar leerlingen en vervolgens roepen dat je het druk hebt en meer geld wilt. Geld moet je verdienen.

*zie ik scholieren met een tablet en een smartphone. Stel ik ben 13 of 15 en ik krijg ook een tablet. Voor school. Maar ik heb alle vrijheid om op dat ding ook andere dingen te doen. Wat denk je dat ik als puber ga doen, als ik mag kiezen tussen mijn huiswerk of de les volgen of lekker surfen over het www?
Er zijn scholen waar die apparaten weliswaar uitgedeeld worden, maar waar het docentenkorps (ja, daar zijn ze weer) nauwelijks enige kaas van gegeten heeft van het gebruik en het beheer van dat spul. Terwijl de aanleg van een eenvoudig netwerkje zo handig kan zijn om iedereen bij de les te houden en niet ter zaken doende websites te blokkeren. Scholen hebben een flinke spaarpot, maar blijkbaar niet bestemd om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

*is er hoop. Rusland wil betere betrekkingen met de VS op basis van gelijkwaardigheid. De VS heeft Rusland haar medeleven betuigd vanwege de crash met de An-148 bij Moskou. De VS staat open voor een gesprek met Noord Korea.

*denk ik : het gaat niet allemaal even gemakkelijk :