zaterdag 3 februari 2018

De teugels weer in handen

Mevrouw Ollongren (wat doet ze in onze regering met haar dubbele paspoort?) begint ook de FvD te demoniseren. De gevestigde aristocratische politieke orde is als de dood voor elke nieuwe partij, die de Hollandse koe bij de horens wil vatten. Ze stelt dat de FvD verdergaat dan de PVV. Dat klopt, want de FvD kent een bredere basis dan de PVV die zich louter richt op de bestrijding van de islam.
Ik ben het met Baudet eens, dat op veel punten de bezem door het land moet. Men is veel te gemakkelijk te werk gegaan, met alle nare gevolgen van dien. Een kwestie van de teugels weer even aanhalen. Interessant is te horen dat zijn opponenten weinig tot niets in te brengen hebben tegen zijn stellingen. Tenzij men tegen hem liegt, zoals de GL Femke Halsema over zwarte scholen.
Ik herinner me nog de periode waarin ik voorlichting gaf op basisscholen over het verschijnsel computer in onze maatschappij. Ik stond voor een groep 8 klas, waar twee opgeschoten jongens mijn lezing dachten te kunnen verstoren door luidruchtig over andere zaken te praten. Ik liep naar hun tafeltje en zei streng doch rustig : "Als jullie nu niet je mond houden, ga je de klas maar uit!" Beiden keken mij geschrokken aan. Maar daarna hielden ze zich gedurende de rest van de lezing rustig. De juf keek ook erg geschrokken. Naar mij. Ze had merkbaar te doen met..... haar twee druktemakers. Jammer dan. Door mijn optreden had ik het bij haar helemaal verbruid. Ze vond het zo erg voor haar lieverdjes. Tja, gebrek aan autoriteit en respect maakt veel kapot. Die juf is net als menig politieke partij : veel te soft en niet in staat tot handhaving gebleken. Gelukkig komen steeds meer kiezers erachter, dat het tijd wordt om de teugels weer ferm in handen te nemen en orde op zaken te stellen.
Op straat of ergens in een publieke ruimte ben je niet meer veilig. Het aantal schietpartijen neemt toe. Er is sprake van polarisatie op maatschappelijk gebied. Iets wat door de overheid flink gepropageerd wordt, getuige haar werkwijze en het demoniseren van critici.