maandag 12 februari 2018

Klusjes op maandag

Als eerste heb ik de schuifdeur van de overkapping wat meer afgewerkt. De deur moet nu nog een likje verf krijgen, maar dat gebeurt pas zodra het weer wat warmer en droog is. Dan worden de deur en de beide zijkanten verwijderd, zodat er weer een open ruimte ontstaat.
Toen ik bezig was, kwam Sonja met een volgend verzoek. Het bed van Mike staat met het hoofdeinde tegen een wandje aan, waarachter zich onder het dakbeschot bergruimte bevindt. Om daar te kunnen komen moet het bed naar voren getrokken worden. Het is zo'n gammel Ikea 2persoonsbed (in kan er niets anders van maken) met in de lengte van het bed in het midden een extra balk met twee poten. De balk ondersteunt de lattenbodem in het midden, zodat de boel niet doorbuigt of zelfs breekt.
Om het bed te verplaatsen wordt steevast aan de achterkant getrokken. Helaas is die balk enkel met twee houtdeuvels vastgezet aan zowel het hoofd- als het voeteneind. We hebben ze niet gelijmd om het demonteren van het bed gemakkelijk te houden. Dus die verbindingen alten tijdens het gesjor los.
Ik heb als oplossing de laatste en eerste twee latten van de lattenbodem vastgeschroefd aan de zijkanten van het bed. In het midden heb ik die beide latten ook vastgeschroefd aan de steunbalk eronder. Daarna heb ik die balk aan beide zijden ook  nog met metalen  hoekprofielen vastgeschroefd aan de ombouw van het voeten- en hoofdeind. Met deze oplossing kan je met een gerust hart flink aan beide einden trekken.
Hoewel Mike in Groningen woont, noemen we die zolderkamer nog steeds zijn kamer. Hij wordt gebruikt wanneer we logees hebben of als speelkamer voor de kleinkinderen.
's Middags ben ik achter mijn Outlook aangegaan. De licentie was verlopen en dus moest ik tot aankoop van een nieuwe overgaan. Om mij onduidelijke redenen liep de installatie bij ingebruikname vast. Tja, ik weet gelukkig ook niet alles. Maar dankzij wat on-line hulp is het toch gelukt.