zaterdag 17 februari 2018

Als een protoype

Soms ga ik wat rigoureus te werk. Dan veeg ik alles van tafel en begin helemaal opnieuw. Dergelijke situaties doen zich voor, wanneer ik tijdens het werk ideeën opdoe of aanvullende eisen krijg en die (alsnog) in de oplossing meeneem. Gevolg is wel, dat er een wat vreemd ogend eindresultaat kan ontstaan. Vergelijk het maar met de situatie waarin eerst sprake is van de bouw van een weekendhuisje en uiteindelijk eindigt het met een gebouwd hotel. Maar ja, dat hotel heeft dan wel de fundering van een weekendhuisje. Haha!
Als ik eindelijk klaar ben, dan is het resultaat voor mij een prototype. Dat veeg ik vervolgens van tafel en ga dan aan de slag met als uitgangspunt het eindresultaat van het prototype inclusief aanvullende eisen en wensen.
Tijdens mijn loopbaan ben ik ook zo bezig geweest. Een prototype is om oplossingen te bedenken, te leren en uit te proberen en vervolgens van tafel te vegen. Ik kwam ook bedrijven tegen waar men ging voortborduren op een prototype. Dat vind ik nogal risicovol.
We hebben nu een schuifdeur in de overkapping die wat mij betreft ook zo'n prototype is. Ooit begonnen met sec een stuk gaaspaneel, dat met speciale klemmen als klapdeur dienst deed. Toen kwamen er latten om de boel te verstevigen. Daarna werden de klemmen vervangen door wieltjes om van een scharnierend geheel naar een schuifdeur over te gaan. En vervolgens (na opnieuw monteren van het gaaspaneel) kwam er ook nog een plaat als versteviging en extra lattenwerk. De deur ziet er nu niet uit, vind ik. Dus die aan elkaar geplakte deur gaat het veld ruimen voor een schuifdeur met een gaaspaneel en een boven- en schopplaat. Tjakkaaa! En dat alles om te voorkomen dat katten de kussens van de zitbanken bevuilen.