woensdag 28 februari 2018

Lekker schoon!

Zelf vind ik schoonmaken helemaal geen probleem. Met name omdat ik na zo'n klusje flink eer van mijn werk heb. Het maakt mij dan niet veel uit wie de vervuiler is. Vaak ben ik dat zelf ook. Daarom vind ik het geen enkel probleem om de huishouding te doen.
Soms gebeurt het mij, dat ik na een klus geen energie meer heb om de boel op te ruimen. Maar dan heb ik nog altijd mijn workmate, Sonja. Zij houdt ook van een opgeruimde, schone omgeving. Hoera!
Vanmorgen heb ik met mijn verkouden kop ons toilet schoongemaakt. Ach, in zo'n situatie met beperkingen kijk ik wat ik nog wel kan doen. Stilzitten lukt me niet. Dat idee van schoonmaken kwam bij me op, toen ik de toiletbril zag. Nee, geen bruine strepen, mooi wit hoor! Maar het kunststof was wat aangetast door de..... luchtverfrissers. Nooit geweten dat dat spul ook enigszins agressief is.
en maak schoon
Ik zag dat ruwe oppervlak bij toeval. Ik bukte om een papiertje op te rapen en zag door de lichtinval opeens die matte, bobbelig ogende laag. Ik zit altijd stil, dus van een geschuurde kont heb ik nooit last gehad. Met een sponsje en wat zeep kreeg ik die laag er niet af. Ik heb maar naar een poetsmiddel gegrepen, dat voor de dof geworden lak van auto's bestemd is : Commandant. Ik wilde het kunststof niet beschadigen met krassen, vandaar.
Met een vochtige doek heb ik het poetsmiddel heel dun aangebracht en laten inwerken. Na een paar minuten ben ik met een droge doek voorzichtig het oppervlak met de hand (een polijstmachine zou wel heel gek zijn) gaan polijsten. Dat hielp niet echt, dus ging ik over op het ouderwets boenwerk. En zie daar : een stukje glimmend wc bril als resultaat. Dat motiveerde mij om op dezelfde manier de hele bril te doen, met een mooi, glad, glimmend resultaat. Nu maar hopen dat onze kleine Emma straks niet van die bril glijdt. Let wel : Acquisitie naar aanleiding van dit bericht wordt niet op prijs gesteld.