zaterdag 3 februari 2018

Mosterd na de maaltijd

Een reactie op het bericht "Ventilatieluikjes geplaatst"

Ondanks de gratis griepprik werden we hier tóch nog geveld door de 'griepgolf'.
Vandaar dat dit bericht als mosterd na de maaltijd overkomt. Zeker weer nét het verkeerde gratis antivirus in ons lijf gespoten gekregen en ontvingen we via WiFi de allernieuwste griep-app-update (óók gratis ��)

Nou, nou, Willem, het wordt onderhand wel een paleisje op wielen hé?
Fijn, dat je allerlei verbeteringen eraan zelf bedenkt en ook uitvoert dankzij een gezond verstand en twee gezonde! 'rechterhanden' (GOUDVINK!!!) Dat grote dakluik gaat het dus niet worden maar 2 kleinere is zeker ook een hele goede oplossing. Maar toch, ... het rijden met open luiken houdt, ondanks het scharnier aan de voorzijde, toch wel een risico in want hoe makkelijk vergeet je ze. Als het een keer flink regent wordt het binnen al gauw een natte bedoening.
In alle bescheidenheid denk ik graag een eindje met je mee en ik vond nóg een oplossing. Het gaat je om licht en koeling dus met twee váste kleine raampjes, stukken goedkoper dan die mét een scharnier en met een dakventilator ben je mogelijk ook nog een stuk voordelige uit? Er zijn o.a. dakventilatoren die door de rijwind in beweging worden gehouden en bij stilstand van het voertuig op de accu kunnen doordraaien. In de tekst van onderstaande link wordt er echter op gewezen dat áfzuigen van lucht ook vraagt om een tóevoer, d.m.v. een afsluitbaar roostertje in de vloer van de auto.
Resumee: https://www.msesystems.nl/producten/dakventilatoren/

Beschouw bovenstaande s.v.p. niet als bemoeizucht maar ik vind het gewoon leuk zoals je bezig bent en draag graag een steentje bij aan jouw succes-concept.

Fan-tilator

P.S.: ėn, ...... bovenop nog ruimte voor een zonnepaneel?