woensdag 14 februari 2018

O, o, o wat een kennisniveau!

Onlangs zag ik een quiz met o.a. een deelneemster die een VWO opleiding heeft genoten. Daarnaast was ze nogal bezig met acteren. Aan het eind van de quiz was ze als laatste geëindigd. De quiz bevatte veel vragen, die betrekking hebben op algemene ontwikkeling. Er waren ook vragen, waarvan ik verwachtte dat iemand met een VWO diploma daar het antwoord op zou weten. Maar ach, VWO is geen HBS.
Hoewel ze met acteren bezig was, wist ze niet eens wat een souffleur was. Oeps! Des te opvallender, omdat ze zei, dat ze kikte op vreemde talen. Het beroep van ouvreuse was haar ook onbekend. Over haar hoofdrekenen zal ik het maar niet hebben. Daar hebben velen grote moeite mee. Een vraag als hoeveel honderdsten is 9/20 ste deel? was zodoende abracadabra voor haar. De kaart van Nederland kon ze ook niet voor de geest halen. Kortom, ik schrok wel even van het beperkte kennisniveau van deze dame met VWO diploma die nota bene (of niet) voor de NPO werkt.
Maar misschien ben ik te streng of verwacht ik te veel van iemand die bijna dagelijks een tv programma presenteert over actuele zaken. Vivienne interrumpeert graag haar gasten van allerlei pluimage. Zo zie je maar weer : wie spreekt, luistert dus niet.
Later in die week volgde ik een beetje een andere quiz. Van tevoren had ik al de naam van de kandidaat genoemd, die in mijn ogen de quiz zou winnen. Ze presenteert normaliter het weer voor RTL4 en komt mij intelligent over. Ik kreeg gelijk, want Amara Onwuka won dit keer. Wat mij betreft mag die slimme vrouw ook andere programma's presenteren.