maandag 19 februari 2018

Israël is boos

Op Polen. Al een tijdje. Het begon met het voornemen om een wet aan te nemen, die eht verbiedt om van Poolse concentratiekampen te spreken. Het waren immers Duitse kampen.
Maar nu is meneer Netanyahu nog bozer. Nee, niet over de beschuldigingen omtrent zijn corrupte gedrag, maar vanwege een antwoord op een vraag van een Joodse journalist aan de Poolse premier. De journalist vertelde dat Joodse familie van hem door Poolse burgers was verraden.
De Poolse premier antwoordde dat er inderdaad ook Poolse verraders waren, net zo dat er Russische, Oekraïense, Joodse en andere verraders waren afgezien van Duitse. In ons land maakten ook Nederlanders jacht op Joden, werden Joden verraden, hun eigendommen ingepikt enzovoort. En ja, er waren dus ook Joodse verraders. Dus ik begrijp die boosheid van Israël helemaal niet vanwege zo'n valide antwoord. Het lijkt wel alsof het hele Jodendom iets heiligs is geworden. Wat mij betreft dus niet. De politieke houding van Israël is mij al lang geleden al tegen gaan staan. Vanwege mijn kritiek ben ik in de ogen van joodse fanaten een antisemiet. Waarvan akte.