dinsdag 13 februari 2018

Een bandenreparatieset

Voor iemand anders heb ik een bandenreparatieset  (spellingscontrole stelt voor : bandenreparatieslet...) besteld voor de auto. Die auto heeft namelijk geen reservewiel! Zelfs geen thuiskomertje. Kasian ja.
Ik herinner me een test van dergelijke sets in een Duits magazine over campers. De test las ik toen we ergens in Duitsland aan de Main stonden te genieten. Van de acht geteste producten kwam de Airman ResQ Tire Mobility kit (ja,ja what's in a name?) als beste uit de bus. De set bestaat uit een 12 Volt pomp met een slang en een 450 ml flacon dichtmiddel. De compressor is met 180 watt vrij krachtig en kan maximaal 6 bar pompen. Da's heel wat anders dan die slappe luchtbedden en ballen pompjes. De set kan gaten van maximaal 6 millimeter dichten. In die test eindigde de set van Dunlop met een prijs van bijna 40 euro als laatste. De Airman set kost 50 euro.
Na gebruik is het raadzaam om niet sneller dan 80 km/uur te rijden en de band zo spoedig mogelijk alsnog te laten vervangen / repareren.
De test hield in, dat een lekke band met een 6 mm lek met het dichtmiddel gerepareerd en opgepompt moet worden tot minstens 2,5 bar druk en dat tijdens een testronde met een snelheid van 80 km/uur geen lucht uit de gerepareerde band mag ontsnappen.
Natuurlijk geef ik zelf geen garantie op de set. Ik heb mijn keus enkel gebaseerd op een gründliche Test van onze oosterburen.