donderdag 22 februari 2018

Tieners tegen vuurwapens

Na weer een schietpartij op een school is een groot aantal tieners in opstand gekomen tegen het bezit van vuurwapens. Ik denk dat de jongere generatie daar wel iets tegen zou kunnen ondernemen. Zowel onder de Democraten als de Republikeinen bevinden zich veel voorstanders van vuurwapens.
Stel dat elke Amerikaan zijn vuurwapens zou inleveren, dan blijven alleen de criminelen in het bezit van vuurwapens. Dus dat lijkt mij geen optie.
Natuurlijk worden tijdens zo'n demonstratie ook spelletjes gespeeld. Zo werden beelden getoond van demonstrerende tieners, waarop ze zelf ook met vuurwapens bezig zijn. Vuurwapens van ouders, die ook klagen. Ook zijn tieners die voor de camera's verschenen vooraf ingefluisterd wat ze moesten zeggen. Kortom, een complex geheel.
Ik blijf erbij, dat men veel meer zou moeten doen tegen de agressie in het algemeen en de geestelijke verzorging in het bijzonder. Ik bedoel : welke idioot grijpt er nou naar een vuurwapen? Of een mes of een honkbalknuppel?
Wie op bepaalde fora of sociale media reacties vanuit dat land leest, schrikt zich een ongeluk. Wat een agressie! En waarom? Als ik openlijk stel dat ik fan ben van een bepaalde artiest, zijn er reacties van Amerikanen die vinden dat ik vermoord moet worden. Gelukkig is de reikwijdte van zo'n vuurwapen beperkt.
Meneer Trump wil de scholen gaan bewapenen. Een logische oplossing wat dat land betreft. Echter, ik weet niet in hoeverre docenten zich zullen realiseren, dat ze straks een hoofddoel vormen voor een schutter : eerst de docenten uitschakelen.