woensdag 14 februari 2018

De actielijst

Zo, we hebben weer heerlijk gewandeld, Fenna en ik. Wat dat laatste betreft : ik zie en hoor vaak een omgekeerde volgorde van de opsomming. Dan is het ik en mijn vriend of ik en.... Zo heb ik het niet van mijn moeder geleerd. 'Het vuil gaat voor de bezem', zei ze als ze dat hoorde. Anderen zeiden : 'ik stront voorop' als variant op 'ik stond voorop'. Het komt egoïstisch of egocentrisch over als je eerst jezelf noemt, is mij ingeprent. Ik heb ook collega's gekend, die het trakteren begonnen met het zelf als eerste de traktatie te pakken.
Op werk zei ik soms voor de grap : "Ik en de directeur hebben besloten...." Daar moest iedereen om lachen. Ook de collega's die zelf vaak met ik begonnen.
Tijdens mijn loopbaan werkte ik ook met actielijsten. Die kwamen steevast op de vergadertafel om besproken en bijgewerkt te worden. Ze gaven ons houvast voor wat betreft de gemaakte afspraken en wie verantwoordelijk was voor de te ondernemen actie.
In de privésfeer houd ik ook actielijstjes erop na. Ze bevatten klusjes die ik nog wil doen. Geen moeten, maar willen. De meeste hebben betrekking op de kampeerbus. Hoofdzakelijk make-up zaken hoor. Voorzieningen die ons handig lijken, maar die niet strikt noodzakelijk zijn.
Zo staat de montage van de spoiler voor het grote dakluik nog op de lijst. Die is wel nodig. Er is weliswaar al meer dan 5.000 km met gekanteld luik gereden zonder problemen. Hierbij is de kant aan de rijrichting gesloten gebleven. Toch wil ik er een spoiler hebben. Jenever can tell.
De beveiliging van de wagen wil ik ook nog wat verfijnen. Aan de onderkant wil ik een spatwaterdichte contactdoos monteren, zodat we ook aan de buitenkant van de bus 230 Volt kunnen gebruiken zonder verlengsnoeren te hoeven gebruiken. Die spanning zal er enkel zijn als in de wagen een schakelaar omgezet wordt nadat de wagen voor elektriciteitsvoorziening aan de paal gekoppeld is. Het wordt gelijk maar een dubbele doos. Een extra 12 volt aansluiting á la sigarettenaansteker in de cabine staat er ook op.
Tot slot staat de afwerking van de deuk in de carrosserie boven de schuifdeur vermeld. Die moet mooier afgewerkt gaan worden (zei de perfectionist). Kortom, er is nog veel te doen. Jippieee!