dinsdag 6 februari 2018

Collectes aan de deur

o ja, dan is het helemaal oké
Of : gezeur aan de deur? Ik heb er helemaal niets mee. Ik schrik wanneer ik lees hoeveel er van 1 euro aan de strijkstok blijft hangen. Komt bij dat veel onderzoek tot niets leidt. Enkel tot torenhoge kosten. Veel onderzoeken leiden tot de conclusie dat gevonden middelen veel te duur zijn.
Hoewel er een regelgeving is met betrekking tot beloning van directeuren en bestuurders van goede doelen organisaties, vind ik dat die mensen heel erg goed betaald worden. In tegenstelling tot de collectant, die voor nop door wind en weer gaat en bij menige deur een Nee te horen krijgt. In veel andere gevallen gaat de deur niet eens meer open of worden er lelijke opmerkingen gemaakt. Maar ja, er zijn ook collectanten die zich niets aantrekken van stickers op deuren, waarin nadrukkelijk gevraagd wordt niet aan te bellen. Of mensen onder het eten storen.
Soms heb ik het gevoel alsof al die stichtingen kunstmatige bedrijven zijn, waar enkel de mensen op kantoor voor betaald worden. De collectant en de patiënt hebben er nauwelijks baat bij. Die bevinden zich onderaan van de piramide. Helaas. Laat al die dik betaalde mensen maar eerst het voortouw nemen en met een collectebus op pad gaan. Dan kunnen de mensen hen eens goed in de ogen kijken. En niets geven.