donderdag 14 september 2017

Wit Russen en Franco

Onder de naam Zapad 2017 zijn troepen uit Wit Rusland aangevuld met Russische eenheden (totaal 2.500 man) een grootschalige oefening gestart. Om toezicht van de OVSE te ontlopen is het aantal militairen onder de 13.000 man gehouden. Natuurlijk maken omliggende landen zich zorgen over de oefening. Net zoals de Russen zich zorgen maakten wanneer de NAVO zo'n oefening houdt aan hun grenzen. Een aantal omliggende landen (o.a. Polen) heeft de omvang van de oefening flink opgeblazen. De main stream media spreken dan van 100.000 man.
Om die misleidende informatie te bestrijden worden op verzoek van de NAVO waarnemers van de omliggende landen en van Noorwegen en Zweden toegelaten.
Het is algemeen bekend, dat Wit Rusland meer naar Rusland trekt dan naar de EU of het westen. Ik ben benieuwd hoe de 'msm ' zal reageren indien het land ooit zou kiezen voor een samengaan met Rusland. Zal er dan weer gesproken worden over een inval en/of verovering door Rusland?
In Spanje rommelt het ook. Ook daar staat de democratie onder druk. Zo erg zelfs, dat burgemeesters die voor een Catalaans referendum zijn, gearresteerd zullen worden. De EU in het klein, zo lijkt het. Wie niet voor mij is moet opgeruimd worden. Gaat Spanje weer terug naar de tijd van Franco?
Vanwaar de dreigende dictatuur die overal opduikt? Is het soms de generatie die vroeger altijd maar zijn zin gekregen en/of doorgedrukt heeft? Je weet wel, die gillende kinderen, die toen in een winkel over de grond rolden om hun zin te krijgen.