vrijdag 22 september 2017

Nieuws kopen

De reden waarom ik de Main Stream Media wantrouw, is het feit dat veel journalisten betaald worden voor gemanipuleerd nieuws. De betalende instanties zijn organisaties als inlichtingendiensten en bepaalde miljardairs. Inlichtingendiensten worden op hun beurt weer betaald en aangestuurd door overheden. De overheden zijn niets meer dan trekpoppen van een aantal miljardairs.
Zo'n drie jaar geleden was er een flinke rel in Duitsland toen een boekwerk van Ulfkotte (gekochte journalisten) over die activiteiten werd gepubliceerd. De journalisten moesten tegen extra betaling pro-Amerikaanse en anti- Russische artikelen schrijven voor hun kranten.
De publicatie had tot gevolg, dat het aantal lezers van de betrokken, gerenommeerde bladen fors afnam. Het geloof in Ulfkottes beweringen nam toe toen de in eerste instantie door de kranten verdoezelde waarheid omtrent vluchtelingen, het geweld van asielzoekers en de Oekraïne crisis naar boven borrelde. Daarmee kwam de term 'Lügenpresse' (de propaganda pers van de Nazi's)  als kwalificatie van die kranten naar voren.
In ons land is nauwelijks aandacht besteed aan de consternatie. Ook dat heeft direct te maken met het feit, dat niet alleen in Duitsland sprake is van gekochte journalisten. Ook hier wordt het nieuws gemanipuleerd door gekochte journalisten. Onder het mom van politieke correctheid wordt veel verzwegen. Opvallend is dat in bepaalde tv programma's en documentaires datzelfde nieuws heel anders gebracht wordt. Meer conform de feiten. Gevolg is dat men vanwege die correctheid niet wil vermelden dat het bijvoorbeeld om Noord Afrikanen gaat, terwijl in tv programma's en de cijfers van het CBS over misdaad men daar wel openheid in geeft. Een soortgelijk (propaganda) fenomeen ziet men als het over de EU gaat. Liegen is moeilijker dan menigeen denkt. Wie leugens wil verspreiden moet vanwege het internet bijna de hele wereld beheersen. Gelukkig lukt dat niet. Nog niet?