zondag 3 september 2017

Retour Roosendaal

In verband met een verjaardag zijn we gisteren naar Roosendaal gereden. Halverwege hebben we nog een lekker kopje koffie naar binnen geslurpt, terwijl we even pauzeerden. Gelukkig was het relatief rustig op de snelweg en had ik zodoende minder last. We zagen wel veel sleurhutten ook wel caravans genoemd, die waarschijnlijk op weg waren naar huis. De vakantie loopt hier immers ten einde. Onderweg hebben we dit keer geen opvallend verkeersgedrag gezien. Wel stukken waar we hooguit 80 mochten rijden. We hebben goed opgelet, maar konden niets waarnemen, wat deze snelheidsbeperking valide maakte. Maar dat zal te maken hebben met hogere snelwegkunde.
Vanuit Dronten zijn we naar de A27 gereden en vervolgens richting Utrecht gekoerst. Na Utrecht zijn we richting Gorinchem - Rotterdam gereden. We passeerden o.a. Sliedrecht, waar ik ook een opdracht gedaan heb. Het is altijd weer leuk om dat soort herkenningspunten terug te zien. Bij Papendrecht namen we de N3, om een stukje af te snijden. Vervolgens weer naar het zuiden en dan richting Roosendaal / Bergen op Zoom. Al met al verliep de reis vlot. De diesel kachelde lekker over het asfalt met een snelheid van rond de 110 km / uur. Het blijft leuk om vlot vrachtwagens en auto's met caravans 'even' in te halen. Dat was met de Hyundai en de caravan erachter andere koek; slakkenkoek.
In Roosendaal was het rustig. De verjaardag werd over drie dagen uitgesmeerd. De dag ervoor, de feitelijke verjaardag, en de zondag waren / worden drukker. Dus wij boften, want zo was er meer tijd om elkaar bij te praten. Omdat we Fenna thuis hadden gelaten, gingen we tegen de avond weer terug. Ook de terugreis verliep probleemloos en weer geen vreemde verkeerssnuiters gezien. Gelukkig maar.