vrijdag 1 september 2017

AOW en seks

In mijn statistische informatie zie ik dat iemand wil weten of AOW'ers ook seks bedrijven. Ik vroeg mezelf direct af : wie wil zoiets nou weten? Misschien is de zoekende een tiener of puber. Of een eenzame vergeetachtige AOW'er, die bij het zien van een aantrekkelijke vrouw plaatselijk enig fysieke stijfheid voelt ontstaan ('ga ik al een beetje dood?') en psychisch enige opwinding, maar dat alles niet meer kan plaatsen. Vanwege zijn vergeetachtigheid. Of een ouder iemand die zich dat afvraagt, omdat hij of zij zelf geen seksuele prikkels meer krijgt.
Het zou allemaal zomaar kunnen, maar zeker weten doe ik het niet. Zoals gezegd kan het ook een  jong iemand zijn, die zijn bucketlist aan het opstellen is. Of in de toekomst leeft. Of in het OV een 70 + stel ziet, dat op verterende wijze met elkaar omgaat.
Gelukkig is seks over het algemeen gratis, al heb ik nog nooit daarvoor een spaarkaart en/of zegeltjes aangeboden gekregen bij de supermarkt. Wellicht is zo'n actie een gat in de ouderenmarkt? Het pensioen is geen vetpot en een kortings- of rittenkaart voor ouderen die buitenshuis of thuis verwend willen worden is er nog niet. Het antwoord is dus, dat ook AOW'ers een seksleven hebben. Erg hè? Over bejaardenseks worden overigens ook grapjes gemaakt. Zo vroeg oma aan opa 's morgens : "Is het nog laat geworden, schat?"