vrijdag 1 september 2017

De pot verwijt de ketel

De EU en dan met name meneer Timmermans, je weet wel van die MH17 krokodillentranen, is van mening dat de Poolse regering ondemocratisch bezig is. Timmermans is een hetze begonnen tegen de Polen. Niet dat er sprake is van een enorme onrust in dat voormalig communistische land, maar omdat de EU dat vindt.  Timmermans heeft door zijn optreden (Rusland zwart maken) een leuk baantje in Brussel gekregen. Wat mij betreft ordinaire corruptie op hoog politiek niveau.
Wat de Polen met hun gekozen regering zelf willen, doet niet ter zake. Net zoals de Hongaren. Er zijn genoeg voorbeelden waaruit gebleken is, dat een plotselinge ommezwaai naar een democratie voor enorme problemen kan zorgen. Een geleidelijke overgang lijkt mij logischer om toestanden zoals in Irak, Libië enz. waar miljoenen slachtoffers zijn gevallen omwille van een opgedrongen vrijheid en democratie te voorkomen.
Dezelfde Timmermans houdt zijn lippen stijf op elkaar nu onze regering de referenda wil afschaffen. Hoezo ondemocratisch? Ik ben dus voor (bindende) referenda. Een referendum moet gehouden worden over belangrijke zaken, die niet in een partijprogramma zijn opgenomen en/of ad hoc opduiken. Het afschaffen van de referenda is weer een stap om de huidige arrogante aristocratie te versterken. Nog even en we gaan naar een gekozen dictatuur.