woensdag 6 september 2017

Verouderde wetgeving

Steeds vaker blijkt dat onze nationale wetgeving niet meer aansluit op de huidige situatie. Om die reden worstelt men hier met bepaalde, belangrijke maatschappelijke vraagstukken.
Het is vanwege onze ruime en verouderde wetgeving dat men onmachtig is tegenover vijandige geloofsuitingen en gedrag. Er is immers vrijheid van meningsuiting, geloof, vereniging en vergadering? Men ziet moedeloos toe hoe onze veiligheid en vrijheden ondermijnd worden door in dit geval de Arabische cultuur. Een cultuur die er louter op uit is de onze weg te vagen en daarbij wel de vooral financiële krenten uit de pap te halen. De integratie is wat dat betreft niet zomaar mislukt. Voor integreren zijn twee partijen nodig die beide de wil hebben om te streven naar integratie. Helaas is dat niet het geval. De Marokkanen en Turken (want daar gaat dit alles over) willen niet en wij, Nederlanders, raken steeds meer geïrriteerd en gefrustreerd en worden zodoende minder tolerant. De kwestie wordt verergerd doordat die groep zich niet openlijk uitspreekt tegen de terreur. In tegendeel, soms staat men na weer een aanslag te juichen. De overheid laat het volledig afweten door misstanden te ontkennen en/of niet te willen aanpakken.
Het is toch van de gekke, dat iemand van de derde generatie die hier geboren en getogen is nog steeds zeer gebrekkig Nederlands spreekt en geen werk heeft of zich crimineel gedraagt en twee paspoorten heeft? Daar moet snel een eind aan komen.
Het wordt tijd de wetgeving dusdanig aan te passen, zodat dit soort verschijnselen adequaat en effectief aangepakt kunnen worden.