vrijdag 15 september 2017

Hoge doorlooptijden

Ik heb heb leuke, gastvrije garage gevonden, waar deskundige monteurs tegen een redelijke prijs werkzaamheden naar behoren uitvoeren. Ik ben daar tijdens mijn eerste bezoek getuige van geweest. Waar ik wel rekening mee moet houden, zijn de doorlooptijden. Die zijn nogal hoog.
Een klusje als olie verversen, kan in deze garage soms drie uur duren. Die hoge doorlooptijd heeft direct te maken met de zeer ontspannen, gastvrije sfeer. Zodra een klant binnenkomt, laat bijna iedereen het werk uit zijn handen vallen en gaat een gesprek met de klant aan. En anders is het een gelegenheid om even van het werk weg te lopen. Dat kan van 5 minuten tot een half uur duren. Afhankelijk van het aantal klanten dat op bezoek komt. Daarna gaat men weer aan het werk.
Toen het lunchpauze was, moest de monteur alleen nog de motorkap sluiten en de bus naar buiten rijden. Maar die twee activiteiten werden een half uur later pas gedaan.
Daarna moest de factuur opgemaakt worden, die vanwege de vele onderbrekingen pas na drie kwartier klaar was. Voor een eenvoudig klusje moet ik ermee rekening houden, dat de bus een halve dag weg is. Dankzij de gezelligheid.
En ach, we rijden toch nauwelijks privé ritjes met de bus. Of ie dan op de parkeerplaats of in de garage staat, maakt ons niet veel uit.