vrijdag 22 september 2017

Huren

We wonen al weer zo'n 3 jaar in een huurwoninkje. Op de begane grond is het oppervlak ongeveer 60 m2. Daarvoor hebben we dan een halletje, een woonkamer met open keuken, een gang met rechts een slaapkamer en links een badkamer, een trap naar de eerste verdieping en een toilet. Niet groot, maar alles went.
Afgelopen week zag ik hoe anderen hier in de straat bezig waren met het onderhouden van hun koopwoningen. Toen ik die mensen zo bezig zag, realiseerde ik me dat ik veel tijd over heb. We hadden kunststofkozijnen en deuren in onze koopwoningen, dus dat scheelde al veel. Maar dan kwam de rest er nog bij. Natuurlijk kost huren meer. Voor die grote eengezinswoning betaalden we ruim 300 euro per maand exclusief fiscaal voordeel. Nu is dat bijna 550 euro, zonder toeslag, want die krijgen we niet.
De tijd die ik nu overhoud besteed ik aan leuke, aangename dingen. Dus geen klimpartijen om de dakgoot te reinigen of te schilderen. Ik moet er niet aan denken. De ramen op de eerste etage / zolder kan ik naar binnen kantelen om ze te lappen. Men is langs geweest om de buitenboel een likje verf te geven. Al kost het meer, het huren bevalt me wel. Ik heb meer tijd voor leuke dingen gekocht.